De VLV als archipelWelkom! Jij vond je weg naar de VLV en bent het er dus vermoedelijk mee eens dat vertalen het mooiste beroep ter wereld is. Maar misschien voel je je soms een eilandje en zou je graag wat vaker met collega’s in contact komen om bij te scholen, samen te werken of zomaar voor de gezelligheid.

In Vlaanderen, Nederland en de rest van het Nederlands taalgebied zijn legio vertalers actief met de meest uiteenlopende expertises, achtergronden en ervaringen, maar eenzelfde passie: vertaalde literatuur. De VLV moedigt haar leden aan om elkaar te leren kennen, kennis uit te wisselen en een solidair front te vormen. Want samen staan we echt veel sterker.

Een lidmaatschap bij de VLV biedt de mogelijkheid om gelijkgestemden te ontmoeten op de door ons georganiseerde symposia, borrels en andere activiteiten in Vlaanderen en Nederland, of door bijvoorbeeld samen een werkgroep op te zetten. Wie hun vertaalvaardigheden wil aanscherpen kan deelnemen aan een van de werkplaatsen.  Wie weet ontmoet je op een van onze activiteiten wel een toekomstige proeflezer of covertaler!

Zo ontspringt er uit alle solitaire eilandjes samen een eilandenarchipel.


︎︎︎︎︎︎︎︎︎