︎ Janne Van Beek - Voorzitter


Janne studeerde Engels in Groningen en Newcastle, volgde de Master Literair Vertalen in Utrecht en behoort tot de eerste lichting alumni Engels van de VVS Antwerpen. Ze vertaalt literaire fictie en non-fictie uit het Engels en organiseert samen met Maaike de Vertalersgeluktournee. Ze combineert het voorzitterschap van de VLV met haar bestuursfunctie bij de Vertalersvakschool Antwerpen. 

Website: www.jannevanbeek.com

︎ Hilda Schraa - Penningmeester


Hilda studeerde af in vertalen uit het Italiaans aan de Vertalersvakschool en werkt als zelfstandig tolk-vertaler, waarbij de focus de laatste jaren vooral ligt op literair vertalen en boekvertalen. Ze was enkele jaren het hoofd van de sectie Tolken aan ITV Hogeschool, waar ze nog steeds lesgeeft. Ook geeft ze les aan de Vertalersvakschool. Hilda heeft affiniteit met cijfers en deed ervaring op met deze functie bij het Netwerk Vertalers Italiaans.

Website: www.hildaschraa.nl

︎ Tine Poesen - Secretariaat


Tine studeerde Engelse, Nederlandse en Spaanse taal- en letterkunde en Westerse Literatuur. In 2019 studeerde ze af aan de Vertalersvakschool Antwerpen. Behalve als literair vertaler uit het Engels werkt Tine ook als redacteur voor uitgeverijen. Ze vertaalt vooral kinder- en jeugdliteratuur, waaronder de dikke boeken uit de reeks De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, en werkt vaak samen met een co-vertaler. Bij de VLV wil zij ijveren voor de positie en zichtbaarheid van vertalers.

Website: www.tinepoesen.com

︎ Maaike Harkink - Secretariaat


Maaike studeerde Communicatie in Utrecht en werkte jarenlangs als freelance tekstschrijver. De wens om haar vak uit te breiden deed haar besluiten verder te gaan studeren. In 2016 rondde zij de Master Vertalen af (EN-NE) en in 2021 studeerde ze af aan de Vertalersvakschool. Ze vertaalde onder andere korte verhalen voor Terras en PLUK, samen met Luud Dorresteijn de roman Verbrande suiker van Avni Doshi en een historische roman voor The House of Books. Ze heeft veel ervaring in de wereld van de festivals en met verschillende bestuursfuncties. Ze vindt het leuk verfrissende activiteiten te organiseren voor vertalers.


Website: www.allwritetext.nl